.

.

torstai 29. tammikuuta 2015

Virkatut tikkujäätelöt + ohjekuvia

 Pöytä katettuna herkuilla. 
Virkattuihin donitseihin löydät ohjeen TÄÄLTÄ. Minun donitsini ovat virkattu tuntemattomasta puuvillalangasta, jota sattui korin pohjalta löytymään. Kuorrute Novitan Miamia strösseleineen. Onneksi olin joskus säästänyt pienimmätkin nöttöset kyseistä lankaa, koska paljon sitä ei kuorrutteisiin kulunut. 
Virkatut tikkujäätelöt ovatkin sitten omaa soveltamista taitojeni mukaisesti. Googlettelin aikani ja etsin ohjetta tai edes kuvia virkatuista tikkujäätelöistä, mutta en löytänyt. Piti sitten itse alkaa väkertämään ja sehään tietää purkamista ja uudelleen virkkausta. Ajattelin laittaa alle muutamia vaihekuvia, jos joku pähkäilee joskus samanlaisten tikkujäätelöiden kanssa. Jos jotain silmukkamääriä tai ohjetta enemmän tarvitset, voin tarvittaessa yrittää ohjeistaa enemmän. 

Virkkasin ensin punaisella ketjusilmukoita, keskimmäisen hieman löysemmäksi että tikun saa pujotettua siitä lävitse. Ketjusilmukoiden ympärille kiinteitä silmukoita ja sitten värin vaihto ruskeaksi. 
Lasten leikkeihinhän nämä tulevat, joten piti myös miettiä ettei tikku irtoa heti alkuunsa. Itse laitoin hieman kaksipuolesteippiä tikun varteen, jos tämä jarruttaisi tikun irtoamista.
 Kiinnitin ruskeaa "suklaa-osiota" teipin ympärille kolme kertaa, tässä kuvassa vasta teipit liimattuna kiinni tikkuun. 

 Eli pyöräytin lenkin tai kaksi ruskeaa lankaa teipin sekä tikun ympäri, näin jäätelö jäi paikalleen kiinni tikkuun, eikä siitä juuri liikkunut. Lapsellahan on tietysti omat voimansa ja tyylinsä irroittaa tikku. Tein kiinnitykset vastaavalla tavalla saman kerroksen aikana molemmille puolille tikkua.

Toivottavasti näistä kuvista olisi jotain apua sinun jäätelötikku töihin, jos sellaisia satut virkkaamaan. :) 2 kommenttia: