.

.

maanantai 26. tammikuuta 2015

Jämälankoja

 Lankoja järjestellessäni keräsin useamman pienemmän Novitan 7 veljestä nöttösen yhteen minigrip pussiin, olisipahan helpompi löytää samaa lankaa olevat kerralla tulevaisuudessa. Anoppilaan lähdettiin muutamaksi päiväksi ja otin kyseisen nyssäkän mukaan. 
 Aloittelin ensin normaaleja raitasukkia, mutta ne saivat hyvin äkkiä purkutuomion. Ei vaan inspiroinut. Sitten mieleeni pälkähti, että pikku jäpikkä varmasti tarvitsisi lapaset koville pakkasille rukkasten sisälle.
 Muutamat noita tuli samalla kaavalla tehtyä, alle 40g kului lankaa per pari, yhteensä 118g. Mies oli kyllä sitä mieltä että vain harmaat tulevat pojalle käyttöön kun muut värit ovat niin tyttömäisiä!

OHJE:
(koko 1,5-2v)
(Lanka Novita 7 veljestä tai muu 3,5mm puikkoihin sopiva)
1. Luo 36 silmukkaa ja jaa tasaisesti puikoille eli 9s/puikko.
2. Neulo 2 krs nurjaa ja aloita tämän jälkeen sileä neule.
3. Neulo sileää 22krs. 
4. Tämän jälkeen neulo 10krs 2oikein 2 nurin neuletta.
5. Aloita sileä neule ja kavenna ensimmäisellä kerroksella 1s/puikko joustinneuleen nurjien silmukoiden kohdalla.
6. Työssä siis 32 silmukkaa.
7. Neulo yksi sileä kerros vielä ennen peukalokiilan aloitusta eli joustimen jälkeen olet neulonut kaksi sileää kerrosta.
8. Neulo toisen puikon silmukat 4 silmukan päähän. Lisää yksi silmukka kiertäen edellisen kerroksen välistä. Neulo 2s. Tee lisäys toisen kerran ja neulo tämän jälkeen puikon 2 viimeistä silmukkaa oikein. 
9. Neulo välikerrokset sileää neuletta ja toista lisäykset joka 3.krs samoissa kohdin. (Eli puikon loppuun jää aina ne 2s ja sitä edelliset silmukat ovat peukalokiilaa varten)
10. Kun sinulla on 8 silmukkaa yhteensä peukalokiilaa varten lisättynä, neulo yksi sileä kerros ja tämän jälkeen poimi silmukat hakaneulalle tai langalle odottamaan peukalon loppuun neulomista. 
11. Neulo 11 krs sileää neuletta ja aloita kavennukset lapasen kärjessä.
12. Ensimmäisen ja kolmannen puikon alussa 2s yhteen neuloen. Toisen ja neljännen puikon lopussa kaksi silmukkaa yhteen neuloen etureunoista.
13. Viimeiset  8 silmukkaa vedä langan läpi ja päättele hyvin. 
14. Poimi apulangalla/hakaneulalla odottelevat 8s puikoille ja tämän lisäksi 2s peukalon yläosaa varten. 
15. Neulo 8 krs sileää neuletta ja päättele silmukat pareittain ja päättele langanpää hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti