.

.

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Virkattu kissankori ja tölkkiklipsutontut

 Käsityöhaaste oli tälläinen, sainkin jo lahjan Korustamolta, ja tässä pieni muistaminen Hennalle. Eli turkoosista trikookuteesta virkattu pyöreä kori ja tunisialaisella virkkuukoukulla koukukut lapaset :)
 Joku vimma tässä kai on iskenyt näiden matonkuteiden virkkaukseen nyt, kun tuntuu, että ne pitäisi saada kaappien perukoilta pois kuljeksimasta. Vievät kuitenkin kohtalaisen paljon tilaa! Pikkusiskollani on kissanpentu, joten ajattelin virkata kollille oman pesän. 
 Tähän meni ihan mukavasti kuteita, ja kuten huomata saattaa on pohjassakin eri harmaata kuin laidoissa ja myös lisäksi valkoinen raita. Siskoni laittaa tähän kissan oman viltin pohjalle, joten pohja ei sinällään näy minnekkään käytön yhteydessä. Ehkäpä saisin kuvattua joku kerta kissan itse korissaan. Reunojen sisälle virkkasin tukevuutta antamaan rautalankaa, joka on muovilla päällystetty, ettei ole terävä jos sattuu kuteen sisältä törröttämään.Antoi huomattavasti tukevuutta koriin!
Ja lopuksi nämä tölkkiklipsuihin virkatut isosilmäiset tontut! Täältä näin ideaa ja itse sitten kokeilin. Tein erilaisista langanjämistä tonttuja. Nopeastihan nämä valmistuivat ja kun yökylässä ollut nuorin sisarukseni liimaili silmiä, meinasi virkkaajalle jo kiire tulla kun ei liimailijan perässä meinannut pysyä!

2 kommenttia:

  1. Noihan onnistui hyvin :). Pienellä lankamäärällä saa jo monta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ideasta! Ehkä teen näitä useamman kuuseen koristeeksi :)

      Poista