.

.

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

DIY lusikkalamppu

 Näillä ei ainakaan neulota. Ja aluksi olivat melko jäykät kun puutarhahommissa taisin viime kesänä näitä käyttää, talven aikana ennättäneet ruostuakin varastossa jo!
Mies halusi kokeilla kesken eräistä valaisinta jo kattoon, sovittaakseen lampun johdolle oikeaa pituutta. Valoisa päivä kun oli tuolloin torstaina, niin kuvatkin onnistuivat mukavasti. 
 Tähän asti kaikki sujui hyvin, kunnes kaupasta ostetut kertakäyttö lusikat loppuivat. Ei auttanut muu kuin alkaa etsimään netistä saman merkkisiä lusikoita, ja missä niitä sitten vielä myytäisiin Kuopiossa. Onneksi toinen kauppa löytyi myös, ja siellä lusikkapaketin hinta oli jopa 0,20€ edullisempi. 
 Pojan päiväunien aikaan liimattiin lusikoita, ja juotiin eräskin kuppi kahvia. Lusikoiden etsintä reissulta miehen mukaan oli myös tarttunut ensimmäiset ja oikeastaan myös viimeiset laskiaispulla tälle keväälle :)
 Kuvassa näkyy haalesti lyijykynällä tehtyjä merkkiviivoja, että sain kerrokset kuta kuinkin menemään suoraan. 
 Mies naksutteli pihdeillä kaikki 571 lusikkaa minulle, itsellä olisi ehkä hermo tuohon työvaiheeseen saattanut kärähtää. Onneksi miehellä oli kaksi vapaa päivää, sen aikana saimme lampun tehtyä sekä paljon muitakin rästissä olleita kotitöitä.
 Pojan käydessä nukkumaan yöuniaan alkoi minulla loppu häämöttää lusikoiden liimaus urakassa.
 Ostettiin 575 lusikkaa siinä toivossa, että ne riittävät. Neljä jäi ylimääräiseksi! Kuumaliimaakin meni 13 pötkylää. Ja pieniä liimasta aiheutuneita palovammoja minun etusormeen useampia.
Tässä lampun varjostin valmiina. Varjostin on ostettu IKEA:sta. Halkaisijaltaan 45cm ja pohja väri valkoinen. Tykkään tosi paljon!! Meidän entinen valaisin olohuoneessa oli pelkkä spottivalaisin kolmella lampulla, eli tosi tosi tylsä. Nyt meillä on hieman erikoisempi valaisin, jota ei ehkä joka kodista löydy. 

11 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa että on kyllä hieno! Eikä lopputuloksesta tuu ihan ekana mieleen että olis tehty lusikoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sitä samaa ovat monet ihmetelleet paikan päällä, kun ei heti arvaisi että lusikoista tehty!

   Poista
 2. Iso työ, mutta kyllä kannatti tehdä. Aivan upea valaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nätti se on pimeälläkin, kun valo heijastuu veikeästi lusikoiden läpi.

   Poista
 3. Tuollaisena keskeneräisenäkin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies jo sanoi että näyttää vähän naisen hameelta keskeneräisenä ;D

   Poista
 4. Aikasta magee varjostin, vautsi.

  VastaaPoista