.

.

perjantai 21. marraskuuta 2014

Itse tehdyt heijastimet

 Poikasta yksi päivä hoidosta hakiessa päähäni pälkähti heijastimet. Oli jo hieman hämärää, joten ehkä syystäkin. Mutta ne pitää tehdä itse. Oiva lahja myös päiväkodin täteille kiitoksena syksyn hoitopäivistä :)
 Suuntasin Kuopion Askartelukulmaan ja etsin tarvikkeita. Sain muuten tosi ystävällistä palvelua, joten pistäydy täällä jos olet Kuopion suunnalla liikenteessä. (EI, tämä ei ole maksettu mainos vaan KIITOS hyvästä palvelusta) :)
 Liikkeessä oli tehty heijastimia eri kuvioinnilla, haamut jäivät jostain syystä mieleeni, mutta kotimatkalla ne muuttuivat Nipsuiksi mielessäni, Ja ehkä muutamaksi Hattivatiksi. 
 Pohjana minulla näissä on keskipaksua askarteluhuopaa. Heijastinkangas on silitettävää versiota. Ja mustat osat olen piirtänyt Permanentti tussilla. Musta nauha on myös Askartelukulmasta kuten myös renkaat. Helmet Tiimarin loppuunmyynnistä aikojen takaa. Tarvikkeet maksoivat alle 11€, joten sopivat myös hyvin pienen budjetin omaaville askartelijoille. 
 Ohjeistusta:
1, Piirrä haluamasi kuva paperille ja leikkaa ääriviivoja myöten irti paperista. Voit myös piirtää paperin läpi haluamastasi kuvasta, jos kynä ei ota kädessä pysyäkseen muuten. Muista lasten värityskirjat ;) 
2. Piirrä permanetti tussilla heijastinkankaan matta puolelle paperikaavan mukaisesti haluamasi määrä heijastin hahmoja.
3. Leikkaa ääriviivoja pitkin hahmot irti heijastinkankaasta.
4. Irroita varovasti kiiltävältä puolelta läpinäkyvä kalvo ja silitä hahmot kiinni huopaan. 
5. Leikkaa huovasta hahmon muotoinen.
6. Tee saksilla pieni reikä yläosaan.
7. Pujota naru, laita halutessasi helmiä, solmuja ja kiinnike päähän. 
8. Solmi laukkuun tai takin vetoketjuun.
8. VALMIS! :)
Liikkeessä näytti ettei kangas olisi heijastanut kunnolla, mutta näkyyhän tuo heijastavan kun kameran salama välähtää. Myös taskulampulla kokeilin heijastavuutta ja ihan hyvin heijastivat siihenkin valoon. 

Nämä odottavat nyt paketointia kartonkiin ja sellofaaniin. Oovat sitten valmiina pukin konttiin jouluksi. Neljä Nipsua lähtee hoitotäteille, loput niille jotka on ollut kiltteinä ;)

10 kommenttia:

 1. Hattivatit on ihania! Itsekkin olen näitä useampana syksynä värkkäillyt, mutta aina niitä on yhtä hauska askarrella! :) Ja tätienkin varmasti kivempi saada hyödyllistä kuin kukkia.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja siellä pihallahan ne törröttävät seisoa ja katsovat lasten perään. Lapsilla huomioliivit ja hoitotäteillä ei heijastimia välttämättä laisinkaan! :) Vaikka voisihan heijastimetkin tehdä kukiksi..

   Poista
 2. Ihana idea, voisi itsekin tehdä, kun olen käsilaukkuun hakenut tuollaista "kevyttä" heijastinta mutten ole löytänyt mieleistä :) Laitoitko toiselle puolelle heijastinkangasta? Jos laitoit, onnistuiko silitys hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Itse en laittanut heijastimen toiselle puolelle heijastavaa kangasta, mutta Askarelukulmassa oli toiselle puolelle mielestäni laitettu erikokoinen pyöreä tai muun mallinen pala kangasta antamaan lisää heijastavuutta :)

   Poista
 3. Oi ihania!! :) :D Just ostin ittellekkii heijastinkanasta..En oo vaan vielä kerenny ees ajatella millaisia tekis. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlesta löytyy miljoona ideaa, kun erehtyy sinne eksymään :D Ihme kyllä nämä pälkähtivät päähäni ilman googlea!

   Poista
 4. Tosi kauniit ja niin tarpeelliset heijastimet :)

  VastaaPoista