.

.

tiistai 18. helmikuuta 2014

Viisi valmistunutta

Kirjastossa piipahtaessa löysin ihanan kirjan ja lainasin sen. Ihania ohjeita pullollaan, ensimmäinen kirjan ohjeella valmistunut käsityö on kulkuspallo. Pikku miehen leikkeihin tämä menee. Ensin suunnittelin tätä ystäväni tulevalle vauvalle, mutta tehdessä hoksasin, ettei tätä passaa sinne antaa vauvalahjaksi. Koira voisi olla pallosta kiinnostuneempi, ennen kun lapsi sillä ennättäisi leikkimään!
 Malli: Kulkuspallo, kirjasta Virkkaa Pikkuväelle/Linda Permann, sivu 136
Lanka: myboshi original No1, 140g
Virkkuukoukku: 4mm
Koko: halkaisija 30cm
Muuta: Paino täytteineen 408g

Facebookin Lankahamsterit ryhmästä tilasin itselleni aivan ihania suomenlampaanvillaa, eräs ryhmän jäsen itse tehnyt langat sekä värjännyt ne. Valikoimaa oli runsaasti, olin ensimmäisten joukossa näitä varailemassa. Ja valitsin omaan silmään ihanimmat langat heti alkuunsa. Neljä vyyhtiä tilasin ja kaikki olen jo kerinyt kerille. Violettikin pääsi jo loppumaan! Lanka on ihanan kiiltävää, pehmeää sekä omalla tavallaan rasvaista. Jos niin voi sanoa. En voi muuta sanoa, kuin KIITOS!
 Malli: Lapaset
Lanka: Suomenlampaanvilla, 74g
Puikot: 4mm
Koko: nainen
 Magig loop-tekniikalla testailin tehdä sukkia varpaista varteen, ja ainakaan tämän kokeilun perusteella ei tule minulle mieleisiä villasukkia. Eikä lankakaan ole oikein mieleinen. Kuopiossa varmasti löytyy jokin paikka, johon voin nämä lahjoittaa. Kuopioon on nimittäin avattu keskustaan vanhan koulun tiloihin käsityötiloja. Siellä on kangaspuita, neulonnan opettelua ja kaikkea käsitöihin liittyvää. Itse en vielä paikkaan ole käynyt sen enempää tutustumassa, mutta nyt kun nämä sukat voisin jonnekkin lahjoittaa, olisi hyvä syy lähteä paikkaan tutustumaan.
Malli: Sukat varpaista varteen
Lanka: Novitan 7 veljestä Weed(jos oikein muistan) 80g
Puikot: 3,5mm pyöröt
Koko: 37-38
Muuta: ei mieleiset joten lahjoitan 
 Seuraavaksi vuoroon ylhäällä olevat pitsisukat. Nämä aloitin tekemään vuosi sitten keväällä, pojan ollessa vielä massussa. Aina tuli vaan uusi työ, ja nämä jäivät. Nyt kun olen yrittänyt tehdä keskeneräisiä töitä valmiiksi, valmistuivat nämäkin viimein. Kyllähän näitä tulikin useana iltana hieman neulottua. Muutama kerros silloin ja toinen tällöin. Jostakin tämän pitsin ohjeen huomasin, kirjoitin pienelle lapulle ylös ja tässä tulos!
 Malli: Pitsisukat 
Lanka: Novita Wool, 60g
Puikot: 3mm
Koko: 35-36
 Äitini on melkoinen hiihtämään, kun vaan lunta sattuu maassa olemaan. Hiihtäessä viima käy korviin. Niimpä ajattelin neuloa pipon/myssyn, joka suojaa myös korvia.Tästä tuli todella tyköistuva päähän, mutta omassa päässänihän en halua kuvaa ottaa! :D
Malli: Hilkka, kirjasta Neulo pipot, käsineet, sukat!/ Ann-Mari Nilsson
Lanka: Novita Puro, väri Aallokko, 64g
Puikot: 4mm
Koko: nainen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti