.

.

perjantai 31. tammikuuta 2014

Kuukauden viimeiset

 Liinailutossukat tuli tehtyä TÄNNE. Huopalangan sain blogin kirjoittajalta ja varren langoiksi valitsin jotain samansävyistä pienistä lankakerän nöttösistä. Huopatossukat, jotka tein jo aiemmin on pienemmät. Näissä oli 34 silmukkaa yhteensä ja hieman pidempi jalkaterä. Ennen huovutusta jalkaterän pituus taisi olla  26cm. Tämän väristä huopasta en ollut ennen nähnytkään, eli on vanhempaa tuotantoa. Harmi kun en ottanut kuvaa ennen huovutusta, nimittäin pinta oli aivan eri näköinen pesun jälkeen :)
 Malli: Huopatöppöset, oma malli
Koko: 9kk-1v
Langat: Jalkaterä Novita Huopanen, varsi Novita 7 veljestä, 85g
Puikot: Jalkaterä 6mm, varsi 3,5mm OHJE tähän villatakkiin täältä. Tai siis sellainen tästä piti tulla, mutta jotakin tapahtui matkan varrella. En halunnut takista sittenkään ainaoikein-neule pintaista. Ja käytännöllisyyden vuoksi en halunnut huppua. Ja loppujen lopuksi langatkin taisivat olla melko vähissä. Villatakki tuli nimittäin tehtyä sattumavaraisesti vain valikoiduista lankakeristä, joista oli jotakin jo neulottu. Onneksi kuitenkin lanka riitti juuri ja juuri!!
Malli: Kässän-open painajaisen villatakki
Koko: 74/86cm siltä ja väliltä
Lanka: Novita 7 veljestä, 172g
Puikot: 4mm 
 Kun kerran poikkesin ohjeesta, niin poikkesin sitten ihan kunnolla. Tein vartalon kuitenkin ohjeiden mukaisesti kolmessa kappaleessa, vaikka olisin voinut surrauttaa nekin kerralla samaan tehdä. En siis tykkää yhtään lankojen päättelystä, ja tässähän sitä vasta riittikin. Enkä myöskään kappaleiden liittämisestä toisiinsa. Siispä hihat tein valmiiksi pyörönä, ettei tarvinnut ommella saumaa. :)

 Iltaisin kännykällä näpsittyjä sovituskuvia, joten hieman ovat sekavia, pimeitä ja huonolaatuisia. Sorry.

 Ja tämä huivihan se olikin melkoinen tapaus. Aloitin joskus marraskuussa, aikeina tehdä äidilleni joululahjaksi. Ja kissanviikset. Alkuhan sujui kuin tanssi, muutama nurja vain toisella puolella työtä. Kun silmukkamäärä kasvoi, kasvoi myös nurjien silmukoiden määrä. Ja työ jäi siihen.
 Puuhastelin huivia muutamia kerroksia silloin, toisin tällöin. Kunnes pikkusiskoni alkoi vihjailemaan, että joko huivi on valmis, kun joulukin on mennyt ajat sitten. Pakkohan tätä oli ruveta väkertämään ja tulihan se tehtyä. Pääteltyäni huivin se näytti nenäliinalta. Niin pieni ja säkkyräinen, että meinasin jo viskata ovesta harakoille. Sitten ajattelin, että poikani voisi käyttää tätä jos tuleekin liian pieni.
 Huivin reunassa on aaltoneuletta, kuten pari postausta aiemmin tehdyssä tuubihuivissakin.
 Kärki on mikä on.. tässäkin kohtaa meinasi hermot mennä kun olin lukenut ohjetta väärin kärjen kohdalta. Ja kuvassa langatkin päättelemättä. Huivista tuli sopivan kokoinen, kun sitä käyttää takin kauluksen sisäpuolella.
 Malli: Pitsireunainen kolmihuivi, Moda ???
Lanka: Novita Huurre, 75g
Puikot: 4mm pyöröt
Mitat: Pingotuksen jälkeen pisin sivu 142cm, korkeus 61cm. Eli lähes kuten ohjeessa :D

1 kommentti:

  1. kiitos tossujen tekijälle :) lanka oli huopanen mix:iä :) http://www.ravelry.com/yarns/library/novita-huopanen-mix .
    miekin oon tuon neuletakin tehny vuos sitten, tuli vaan aika iso eikä kannata käyttää tekokuituista lankaa tuohon :P

    VastaaPoista