.

.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Sitä tekee, mitä ennättää..


Trikookuteesta virkattu laukku, yllättävän passeli tuli vaikka itse sanonkin. Kude oli keskipaksua, sopivaa 7 puikolle, vaikka virkkaukseni onkin melko tiukkaa. Alotin virkkauksen ketjusilmukkaketjulla ja lisäilin silmukoita aina päissä ja niin soikea pohja alkoi muodostumaan. Sopivan pohjan jälkeen en lisäillyt silmuikoita vaan suoraa sutkuttelin! :)

Trikookude ja kahvat ostin Iisalmen Taitokeskus Alliinasta eräällä ohi kulku matkalla.

Ja lisää näitä hyväksi havaittuja housuja, tällä kertaa samettitrikoosta ja koossa 74cm. Täytyy kyllä myöntää, että harjoittelu tekee tässäkin asiassa mestarin! :) Lisäksi kankaan kanssa kävi vielä niin, että kankaassa oli jonkin sortin tekovirhe/pieni poikkeavuus, joten sain kankaan -20% alennuksella. Omaa työtäni se ei häirinnyt, sillä näihin housuihin ei kangasta paljon kulu joten pystyin kiertämään kangasta leikatessani kyseisen kohdan. Kangas Eurokankaasta.

Housut käyttäjänsä yllä, hieman on vielä 74cm koon housut pikku ukkelille suuret, sillä mittaa miehellä ei ole 63cm enempää :) 

Malli Ottobre 4/2013 lehdestä, en ole varma onko edellisessä postauksessa väärä lehden numero? Suosittelen tätä housumallia kaikille vaippapyllyille, vaippa pysyy hyvin päällä. Ja samoin myös sukat, ainakin meillä on lempipuuhaa potkia sukat pois jaloista :D

Pikkusiskon 9v virkkaama laukku Taitokeskus Kuopion käsityöleirillä kesällä. Halusi tämän kuvan antaa tänne minulle julkaistavaksi :D

Jotakin tälläistä on puikoilla. En suosittele miettimään puolen yön aikaan haarakiilan tekoa- ajatus ei ainakaan itsellä leikannut ei pätkääkään ja sen seurauksena tuli useampi purkuhomma. Aloittelijalle sattuu haarakiilan teossakin mokia.

Kuvia piti ottaa vielä aamullakin, että ajatus pysyi kasassa mitä sitä on yrittänyt jo tehdä ja tämän jälkeen purkaa..

Aamupalalla seuranani oli siis villahousut!

Joko nyt alkaa järki luistaa, ja aletaan olla edes siellä päin, eikä aivan metsässä. Nämä alkavat olla jo voiton puolella, ehkä ensi kerralla jo valmiina?
Hieman tahtia on hidastanut meillä vieraillut mörökölli, joka on pitänyt seuraa pikku herralle. Samoin takapihalla oleva projekti (terassin purkua, kaivuu hommia, yhtiökokousta yms) on viivästyttänyt käsitöiden valmistumista. Kuitenkin jotakin pitää olla koko ajan tekeillä, eihän tässä muuten virkeänä pysyisi. Niin loistavaa aivojumppaa nämä käsityöt! Ehkä ensi kerralla myös esittelyssä pikkusiskoni yllyttämänä tehty kokeilu.. saas nähdä mitä siitä tulee??

lauantai 10. elokuuta 2013

Sopu ompelukoneen kanssa?

Kahdet 68cm pöksyt pikku ukkelille. Ohje Ottobre 3/2013, muistaakseni. Sienihousuissa sattui myöhään illalla tulemaan pikkuinen kömmähdys, nimittäin sienet ovat väärinpäin housuissa! Resori on ruskea, vaikka kuvassa näyttääkin mustalle. Yksinkertaiset ommella ompelukoneella, kun järki on mukana touhussa, näin siis aloittelijalle.

Pikku ukkelille myös köllettely alusta, kun jossakin pitää päästä köllöttelemään. Kahden trikookankaan sisälle laitoin paksua fleecekangasta, että on hieman pehmeämpi! :) Apinat ainakin ovat meidän pikku ukkelin mielestä kovin ihmeellisiä massullaan katsellessa. Ohjetta tähän ei ollut.